Vi har bokat tak- och fasadtvätt inför våren

Vi har bokat tak- och fasadtvätt inför våren

21 januari 2022 Av Av Johnny Hill

Våren närmar sig med stormsteg och vi har redan börjar förbereda huset inför de varmare månaderna. En sak vi insåg redan när vi flyttade in i huset var att taket och fasaden var i ganska dåligt skick. Eller det var i alla fall det vi trodde.

Efter att ha rådfrågat experterna på Vackratak.com visade det sig att fasaden inte var så dålig som vi trodde, problemet var istället smuts, alger och mögel på grund av bristande underhåll under många år. Givetvis blev vi glada över nyheterna då det innebär att vi kommer kunna spara många tusentals kronor. Istället för att byta ut fasad och takplattor fick vi reda på att det räcker med en ordentlig tvätt och efterbehandling, något vi bokade direkt. Vi hade även turen att ha några vänner som nyss genomförde en taktvätt Uppsala och som bekräftade vad experterna sa; de slappa lägga om hela taket och slipper tänka på det

Taktvätt, fasadtvätt och måleri för att öka livslängden

När vi insåg att vi inte skulle behöva lägga om hela fasaden så passade vi på att boka en komplett tak- och fasadtvätt plus en tak- och fasadmålning. Problemet är bara att vi gjorde detta under vintern och man bör inte arbeta på utsidan av huset förrän vädret blir bättre.

Därför har vi bokat in tjänsterna i april och ser så fram emot att ge huset ett ordentligt lyft. Framför all nu efter att vi har installerat ett spabad och planerar att ha lång, mysiga kvällar i trädgården med nära och kära i sommar.

De tjänster vi har bokat in är:

  • Taktvätt – hela taket kommer tvättas med högtryckstvätt och rengöras från alger, smuts och mögel.
  • Fasadtvätt – på samma sätt tvättas även hela fasaden.
  • Takmålning – Vackra Tak kommer även måla taket i effektiv utomhus färg som både skyddar och ser bra ut.
  • Fasadmålning – även fasaden behöver målas om då färgen sakta med säkert har börjat flagnat.

Utöver det funderar vi på att även få terrassen och våra stenplattor städade. Men först tänkte vi ge det ett försök på egen hand då marken är lättare att tvätta på egen hand än vad både fasad och tak är.

Givetvis kommer vi dela av oss med resultaten med alla våra läsare. Men som sagt kommer det dröja fram tills någon gång i vår, så håll utkik på vår hemsida.