Bra bakredskap för hemmabagaren

Bakning

Doften av nybakade bullar eller bröd, det är inte fel! Att kunna baka detta hemma, det är inte fel. Det är inte så svårt, bara du ser till att ha en del bakredskap hemma och så klart rätt ingredienser. Om du vill, köp allt för bakning på Kitchen Living Dining. Vi ska tipsa om ett gäng bakredskap som du kan satsa på.

Beredningsskålar och vispbunkar

En högkvalitativ vispbunke utgör hörnstenen i bakningen. Välj en stadig variant, helst med silikon- eller gummilist i botten för stabilitet. En bra bunke har höga kanter för att förhindra stänk och spill. Med ett bekvämt handtag och en hällpip blir det lätt att tömma skålen. Om den dessutom är invändigt graderad med en deciliterskala så är den perfekt för olika typer av bakning. 

Köksvåg

När du bakar är det viktigt att mäta på grammet. Det för att lyckas! Om inte proportionerna mellan alla ingredienser är korrekta, kan sockerkakan bli en platt pannkaka. Där kommer en våg till stor nytta. Ett smart knep är att placera skålen på vågen och mäta med måttskedar, samtidigt som du håller koll på hektona.

Bra handvispar

Det är inte alltid nödvändigt att ta fram en elvisp – en vanlig handvisp fungerar ofta utmärkt. Använd ballongvispen när du vill blanda in mycket luft i smeten, som till exempel i sockerkaksmet eller för att vispa äggvitor till maräng. Spiralvispen är bättre när du lagar såser eftersom den gör det lättare att undvika att det bränner vid kanterna på kastrullen. Välj också spiralvispen när du har mindre mängder som behöver vispas.

Slickepott

En slickepott är även det bra att ha o köket, för att få ut allt från bunken. Den är även en hjälpreda när du ska vika in till exempel fluffig vispad grädde i en smet.

Kavlar 

Kavlar finns i olika storlekar för att passa alla händer, i olika material för att passa olika typer av degar och med varierande funktioner. Använd den släta brödkaveln för pepparkaks- och kanelbulledeg, den krusiga för knäckebröd, och välj en mönstrad variant när du vill ge kakorna en fin finish.

Fler bra saker

Utöver redan nämnda bakredskap, satsa gärna även på olika spritsar, en provsticka samt en rejäl köksassistent. 

Rulla till toppen