Har du rätt batterier till dina lampor och inredning?

Det finns få saker som är så frustrerande som när batterier laddar ur och man inte har ersättningsbatterier nära till hands. Allt från ljusslingor och lampor till TV-kontroller och annan hemelektronik förlitar sig helt på batterier och därför är det ett bra inredningstips att alltid har ersättningsbatterier hemma.

Vi har själva lärt oss av våra misstag och har numera en låda i köket fylld med alla möjliga sorters vanliga batterier, från klassiska AA och AAA till mindre knappcellsbatterier. Bäst av allt är att man idag snabbt och smidigt kan beställa hem billiga batterier på nätet.

Fördelen med det är att du slipper gå till en butik för att köpa dem, men framför allt att du får betydligt mycket bättre priser för fler batterier när du beställer dem online.

Bra batterier har att hemma

Så vilka batterier är det då bäst att ha hemma?

Det beror naturligtvis på vilka batteridrivna apparater du har hemma. En bra tumregel är dock att ha minst en uppsättning av följande batterier:

  • AA – det klassiska, cylinderformade batteriet som används i ett stort urval apparater från enkla ljusslingor till elektroniska dammsugare och högtalare.
  • AAA – en mindre variant av ovanstående batteri som man ofta hittades i äldre TV-kontroller och som på senaste åren har ersatt AA-batterier i många elektroniska enheter.
  • Knappcellsbatterier – dessa unika batterierna är mycket små och helt runda och används i mindre enheter, exempelvis nya fjärrkontroller till smart-TV och – kanske vanligast av allt – i hörapparater.
  • 9-volt – detta rektangulära batterier är även det en klassiker som används i många väsentliga enheter, däribland i brandvarnare och cykellampor.

OBS! Du som arbetar mycket i trädgården eller med renoveringar på huset bör även se till att du har ersättningsbatterier till de maskiner och verktyg du vet kräver det.

Många batterier är idag laddningsbara

Vill du göra det ännu enklare för dig själv ska du så klart köpa laddningsbara batterier då det kommer spara dig ännu mer tid och pengar. Då gäller det bara att du ser till att de batterier du köper faktiskt går att ladda upp samt att du har en batteriladdare som lämpar sig för de batterier du använder mest.

Följer du länken längre upp på sidan kan du dels hitta billiga batterier men även riktigt prisvärda batteriladdare.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen