Fiber i villan!

innan nätverksinstallation

Hej på er!

Nu har vi äntligen haft en nätverksinstallatör här för att installera fiber. Vi anlitade en elektriker för en nätverksinstallation från Helsingborg som hade bra omdömen och recensioner. Mariapark El heter dem och vi är så nöjda!

När vi köpte huset fanns det ett gammalt kopparnät som nätverket var kopplat till. Det ville vi givetvis ta bort och installera fiber. Vi har mycket elektronisk utrustning kopplat till nätverket, såsom en TV, iPad, två datorer och våra två telefoner. Dessutom köpte vi till en WiFi-modul till vårt spabad i trädgården. Den gör att vi kan styra spabadet från en app, vilket vi gillar! Som ni hör behöver vårt nätverk tåla hög belastning och såklart ska det fungera snabbt. Det finns ju inget värre än när en serie börjar buffra när man tittar på Netflix. Därför började vi titta på lösningar för att installera fiber och fick veta att det inte var några problem.

För att spara ned lite på kostnaderna valde vi att gräva i trädgården själva. Fibern dras ju under marken från tomtgränsen in i huset. Vi fick efter en konsultation med elektrikern veta var vi behövde gräva och var fibern skulle dras och anslutas i huset. Inuti huset sitter anslutningen i vardagsrummet vilket är bra, eftersom vardagsrummet ligger centralt i huset och uppkopplingen fungerar då bra i alla rum. Sagt och gjort efter instruktioner grävde vi i trädgården. Det blev totalt ungefär tio meter, inte så snyggt med andra ord men nödvändigt och som tur är växer ju gräs upp ganska snabbt igen.

När det väl var dags hade vi bokat en tid klockan nio på morgonen så jag var hemma under förmiddagen. Elektrikern som gjorde vår konsultation kom för installering av fibern och det gick väldigt enkelt. Bra service och det gick snabbt! Har ni fiber hemma?

Behöver ni också en elektriker i ert nya hem? På elektriker.se kan du snabbt hitta en prisvärd elektriker i ditt närområde.

/Lina

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen