Minnesstund i trädgården – användbara tips under en hemsk tid

Tips för minnesstund

Vi har gått igenom en ganska tung tid då en av våra närstående nyligen gick helt oväntat. Därför har vi legat på latsidan med vår sajt och istället fokuserat på att sörja och ta hand om varandra.

Nu börjar situationen bli allt mer hållbar och även om livet satts på sin ända vill vi dela med oss av upplevelsen till er, vi ordnade nämligen med det mesta inför begravningen och hade minnesstunden i vår trädgård.

Så här i efterhand har vi nämligen insett att ett av de största problemen för oss var att vi inte visste hur vi skulle hantera situationen, och saknade tips och instruktioner på de mer praktiska bitarna.

Planeringsarbetet

Något man snabbt inser när en närstående går bort är hur mycket som måste planeras och ordnas inför begravningen. Faktum är att de allra flesta finner det överväldigande att hantera allt ansvar, framför allt i en tid kantad av extrem sorg.

Därför är vi så tacksamma för att vi snabbt och enkelt hittade en begravningsbyrå i Göteborg som hjälpte oss med allt mellan himmel och jord. Begravningsbyråers uppgift är att hjälpa till och underlätta under denna svåra tid och vad vi snabbt lärde oss är att de kan hjälpa till med mycket mer än själva begravningen. Vi fick till exempel hjälp med bodelning och allt annat juridiskt förutom att de också hjälpte till att boka en kyrka, ordna med präst, assisterade i val av kista och mycket mer.

Vårt tips är att man så snabbt som möjligt kontaktar en begravningsbyrå och att man inte tvekar på att be om all den hjälp man behöver. Det är som sagt därför de finns till.

Blommorna

Som bekant spelar blommorna en central roll i en vacker begravning och minnesstund. Är man osäker på hur man ska välja blommor och vad som passar kan ens begravningsbyrå hjälpa till. Eftersom vi båda delar ett intresse för blommor och design så valde vi dock att sköta denna biten själv.

Dessutom hade vi minnesstunden hemma vilket gjorde det lättare för oss att planera och designa på ett mycket passande sätt.

Maten

Slutligen vill man så klart bjuda på någon form av mat eller fika i samband med begravning och minnesstund. Detta ska man dock inte känna någon större press över utan man serverar det man orkar med och tycker är passande.

Eftersom vi hade en ganska stor minnesstund med många anhöriga, vänner och familj så valde vi att använda en cateringfirma. För en ganska lite kostnad fick vi en stora och varierad fikabuffé levererad samt hjälp med allt från framdukning till servering och disk. Även detta kan begravningsbyrån hjälpa dig med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen