Tips kring inredning med lampor

Tips kring inredning med lampor

Vet du om att du kan göra underverk med din inredning, genom en så enkel sak som att se till att ha en bra variation av lampor och belysning i hemmet? Att ha rätt sorts belysning, det är viktigt. Då kan du få ett hem som är dels funktionellt, dels mysigt och ombonat. Något som kan vara bra att satsa på idag, det är LED lampor. Du kan med fördel köpa billiga LED lampa på nätet. 

När du ska inreda med belysning hemma, så finns det ett par bra saker att tänka på. Idag är det ju så att det finns en mängd varianter av lampor, som fyller olika funktioner. De har helt enkelt designats för att täcka upp en viss funktion. 

De tre grupper som är vanligast inom belysning är allmänbelysning, funktionsbelysning och stämningsbelysning. Därtill kan det vara snyggt att även ha punktbelysning.

Vad innebär allmänbelysning?

Allmänbelysning är oftast det ljus som flödar allra mest i ett rum. Många gånger är det taklampan som är den som ger denna form av belysning. Det man vill ha, det är ett starkt ljus, som gör att man ser då det är dags att städa, eller om man tappat något på golvet och behöver ljus för att hitta det. Du kan få fler funktioner på allmänbelysningen. Det genom att ha en dimmer på den. Det finns idag flera LED lampor som du kan ha som allmänbelysning.

Vad innebär stämningsbelysning?

Själva namnet stämningsbelysning, det antyder lite vad det är för slags belysning. Det är helt enkelt lampor som du kan ha för att skapa en mysig stämning i ditt hem. Du kan välja att ha en snygg LED lampa, eller fler, i form av fönsterlampor, bordslampor, ljusslingor med mera. Svagare glödlampor är att rekommendera, så att det blir ett varmt ljus.

Vad innebär funktionsbelysning

När det gäller funktionsbelysning eller så kallad riktad belysning. Så är det en belysning som kan behövas när allmänljuset inte riktigt räcker till. Till denna grupp finns läslampan vid sängen, lampan över matbordet eller armaturen över arbetsbordet. Ljuset är kraftigt över en specifik yta så att du slipper anstränga dina ögon för att se.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen