Attefallshus i trädgården

Attefallshus

Attefallshus är små hus som byggs på en yta på upp till 30 kvadratmeter utan bygglov, så länge de uppfyller vissa krav på placering och utformning. Dessa hus har blivit alltmer populära i svenska trädgårdar, eftersom de ger en extra yta för gästrum, arbetsrum, hobbyrum eller förvaring. I denna artikel ska vi titta närmare på fördelarna med attefallshus och vad som behöver tänkas på när du överväger att bygga ett i din trädgård.

Fördelar med attefallshus i trädgården

Det finns flera fördelar med att ha ett attefallshus i trädgården. För det första ger det extra utrymme för gäster att bo eller för att användas som ett arbetsrum, ett gym eller en ateljé. Det kan också fungera som ett separat utrymme för tonåringar eller äldre barn som behöver mer självständighet. Ett attefallshus kan även ge möjlighet till extra förvaringsutrymme, som kan vara användbart för trädgårdsredskap, cyklar och andra föremål som man inte vill ha inne i huset.

Ett annat fördel med attefallshus är att de är relativt enkla att bygga och kan ofta vara billigare än att bygga ett större hus. Detta kan vara särskilt användbart för de som vill ha extra utrymme, men som inte vill spendera mycket pengar på en dyr tillbyggnad. Bästa är att köpa ett nyckelfärdigt attefallshus. Dessa lyfts nämligen på plats på din tomt och det enda som behövs egentligen är att ha en husgrund och därefter dra in vatten och el. Kvalién är överträffar oftast alltid byggsats attefallshus och din tomt behöver inte bli en byggarbetsplats. Du slipper med andra ord spill, snickare i trädgården och dåligt väder.

Vad du bör tänka på när du bygger ett attefallshus

När du överväger att bygga ett attefallshus i trädgården finns det några saker som du behöver tänka på. Först och främst är det viktigt att du kontrollerar lokala regler och föreskrifter, eftersom byggreglerna kan variera beroende på var du bor i landet. Kontakta din kommun eller läs på deras hemsida för att ta reda på vad som gäller för dig. För det andra måste du tänka på hur du vill använda ditt attefallshus. Om du vill använda det som ett gästrum eller ett arbetsrum, måste det ha rätt ventilation, el och värme. Om du vill använda det som förvaringsutrymme, behöver det tillräckligt med utrymme för att lagra dina föremål. Tänk också på hur du vill att ditt attefallshus ska se ut, och välj ett utseende som passar med resten av trädgården.

Slutsats:

Attefallshus kan vara ett utmärkt sätt att få extra utrymme i trädgården, och det finns många fördelar med att ha ett.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen