Betalar du för mycket för ditt TV-abonnemang?

Betalar du för mycket för TV?

I samband med att vi flyttade in i vårt nya hus så valde vi även att uppdatera vårt TV-abonnemang då vi, till vår stora förvåning, insett att vi betalade alldeles för mycket för det utbud vi fick.

Detta verkar vara ganska vanligt då de allra flesta tecknar ett abonnemang och sen glömmer bort det utan att hålla sig uppdaterad på nya priser, paket och erbjudanden. Dessutom har det skett ganska stora förändringar på marknaden på senaste, däribland har Tele2 köpt ComHem och Viasat kallas numera för Allente.

Vi valde att teckna ett nytt TV-abonnemang med Allente då vi tidigare använt Viasat och varit nöjda med deras tjänster. Deras Mellanpaket (vilket är det vi valt) kostar 379 kr/månaden och för det får vi tillgång till ett stort antal TV-kanaler samt ViaPlay Film & Serier, vilket fyller de flesta av våra streamingbehov. För oss blev kostanden cirka 150 kronor billigare varje månad efter att vi bytt abonnemang.

Att tänka på när du väljer TV-abonnemang

Förutom priset finns det gäng andra faktorer att överväga när man ska välja ett nytt TV-abonnemang. Vill du slippa göra alla eftersökning själv kan vi rekommendera att du använder en jämförelsesajt såsom tvabonnemang.nu.

  1. Kanalutbud – det blir allt ovanligare att man tittar på “traditionell TV”, alltså kanalerna direkt i TV:n. Istället väljer de flesta att använda Play-tjänster och streamingplattformar. Däremot fyller kanalerna fortfarande en viktig funktion och för att få tillgång till en TV-kanals Play-tjänster måste man betala för kanalen. Utvärdera därför ditt behov noggrant och bestäm om det räcker med basutbudet eller om du behöver tillägg såsom sport-, nyhets-, film- eller dokumentärkanaler.
  2. Streaming – streaming är det mest populära sättet att konsumera film och serier idag och de allra flest TV-abonnemangen inkluderar streamingtjänster. Många av de exklusiva premiumpaketen ger dig till exempel tillgång till ViaPlay, HBO Nordic och Netflix. Därmed kan du samla alla dina underhållningskostnader på ett och samma konto.
  3. Täckning – du måste så klart även kontrollera att operatören du väljer har täckning där du bor och att du kan använda det nät du föredrar. Många väljer idag TV via fiber då det garanterar bäst bild och kvalitet, men det är inte alla som har tillgång till fiber. Dubbelkolla därför vilken sorts TV som passar bäst där du bor.

OBS! Ett annat bra tips är att kontakta den operatör du idag har ditt TV-abonnemang hos för att se om det finns utrymme till att förhandla fram en bättre lösning för dig. Kanske kan du uppgradera ditt paket eller få priset för ditt abonnemang sänkt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen