Shoppa inredning smartare med ett kreditkort

Shoppa smartare

Att inreda och renovera hemma kan vara lika roligt och inspirerande som det är kostsamt. Allt från möbler till verktyg och byggmaterial kostar pengar och är utgifter man överlag inte kan undvika. Däremot kan man göra det bästa av sina utgifter och inköp genom att optimera betalningarna, exempelvis med ett kreditkort med bonus.

Kreditkort fyller många funktioner och kan erbjuda allt från rabatter och bonuspoäng till möjligheten att dela upp betalningar som man annars inte kan dela upp. Eftersom vi själva använder kreditkort till många av våra större utgifter i hemmet tänkte vi dela med oss av lite tips på hur du ska tänka när du ska ansöka om ett kreditkort.

Vilka förmåner är du ute efter?

Det första steget i processen är att lista ut vilka förmåner du vill ha tillgång till. Detta eftersom alla kreditkort är olika och erbjuder olika fördelar. Det finns till exempel:

  • Resekort – kreditkort med reserelaterade förmåner såsom försäkringar, flygpoäng och rabatterade hotellpriser.
  • Matkort – kreditkort som erbjuder extra bonusar och medlemspriser när du handlar i utvalda matvarubutiker, exempelvis Coop Mastercard eller ICA-kortet.
  • Bensinkort – kreditkort som ger dig bonuspoäng och rabatter när du tankar bilen eller handlar varor på bensinstationer.

Fast om du letar efter ett kort för att handla saker till hemmet med måste vi rekommendera ett bonuskort eller ett shoppingkort. Det är kreditkort som ger dig bonuspoäng för alla inköp oavsett var du handlar och som dessutom ger dig exklusiva rabatter och erbjudanden i utvalda butiker.

Dessa kort hjälper dig helt enkelt att göra det mesta av alla dina inköp och utgifter. Många av denna sortens kreditkort är kopplade till hemnära butiker såsom Hemnet, Byggmax, ICA, etc.

Jämför de bästa kreditkorten

Baserat på ovanstående stycke är kreditkort med bonus den bästa varianten om du ska använda kortet till att köpa varor, möbler och byggmaterial till hemmet. Det finns även en del riktigt fina shoppingkort kopplade till specifika butiker, exempelvis Komplett Bank som ger rabatt på Komplett.se. Vi rekommenderar dock att du väljer ett mer heltäckande kort som ger bonusar och rabatter i fler butiker.

Det smidigaste sättet att hitta det bästa kreditkortet för dig är att jämföra dem med varandra. Detta kan du antingen göra på egen hand genom att besöka alla kreditgivarnas hemsidor, eller via jämförelsesajter likt den vi länkat till i paragrafen ovanför.

Har du ekonomin som krävs för ett kreditutrymme

Förutom förmånerna du erbjuds måste du även granska och överväga de villkor och krav som kreditkorten har. Du kan nämligen inte ansöka om ett kreditutrymme om du inte uppfyller kreditgivarens minimikrav.

Kortfattat innebär det att du måste vara minst 18 år gammal (20 i vissa fall), vara bokförd i Sverige och ha en registrerad inkomst på minst 100 000 kronor per år. Dessutom kan du inte ha några obetalda skulder hos Kronofogden och/eller betalningsanmärkningar.

Alla denna information granskas noggrant genom en så kallad kreditupplysning, något som är lagstadgat i Sverige och därför inte kan undvikas.

Skulle det vara så att du inte har ekonomin som krävs för ett kreditkort eller om du av en annan anledning nekas, finns det andra alternativ du kan välja. Till exempel kan du alltid öppna debetkort eller ansöka om ett nytt bankkort hos din bank. Däremot är det svårt att bli beviljad ett kreditutrymme om man inte har en ordnad ekonomi.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen