Konsten av att trivas i köket

Alla har inte fått den där känslan av att man hör hemma i köket. Vissa kan stå och laga mat i timmar medans andra endast använder köket till att rosta bröd. Att trivas i sitt kök är en av de bästa känslorna som finns enligt många. Och eftersom att det är i köket familjen möts, ni får en trevlig stund tillsammans och kan njuta av en god måltid är det viktigt att det känns bra att vara där.

Köket har en stor påverkan på hur du trivs i resten av ditt hem. Men behöver du göra om i ditt kök för att du ska trivas i det behöver du inte vara orolig. Du kommer inte behöva renovera eller köpa massa nya grejer – även det allra minsta kan göra stor skillnad.

Råd för att du ska få ett hemtrevligt kök

De råd vi kommer med är mer generella än individanpassade råd. Alla tycker såklart om olika saker och har olika önskemål på hur köket ska se ut och vara. Men det finns några tips som alla kan ha nytta av och de ska vi dela med oss av här. Det som är viktigt är att du gör det som känns bra för dig och passar ditt hem.

Inredd som du själv vill

Bor du ensam är det såklart enklare att inreda köket så som du själv vill – men det går även om du bor med en kompis, partner eller familj. Förmodligen vill ni alla trivas och känna er avslappnade i köket. Vad är egentligen mer härligt än att gå in i köket på morgonen, laga en god frukost, sätta sig vid matbordet och känna sig hemma?

För att du ska känna dig hemma när du sitter där vid matbordet eller när du står i köket kan du sätta upp lite personliga tavlor eller foton på väggarna. Har du tavelramar med kvalité kommer de att hålla länge och du kan då byta ut bilderna hur mycket du vill. Andra saker du kan göra är att lägga dynor på stolarna och måla om luckor.

Använd köket till det du behöver

Vad använder du ditt kök till? Lagar du middag varje dag och tycker att det är kul? Eller går micron flitigt hemma hos dig? Det spelar ingen roll vilket av dessa påståenden som passar in på dig. För att du ska trivas i köket behöver du fixa till det så att det blir anpassat till dina behov.

Spenderar du mycket tid i köket är det viktigt att de saker du behöver är smidiga att komma åt. Använder du micron varje dag kanske du ska ställa ner den på köksbänken istället för att ha den i skåpet högst upp.

Hitta en röd tråd

Många glömmer bort att köket inte bara ska vara funktionellt. Det ska även vara behagligt att vara i. Ett tips för alla sinnen ska känna sig lugna i köket är att skapa en röd tråd. Tänk att köket är som en bok med olika kapitel. Kapitlena kan handla om olika saker men i slutet har de ändå skapat en helhets berättelse.

Om du inreder köket med liknande färger, stil och detaljer känns köket mer inbjudande och lugnande. Det blir inte lika mycket för hjärnan att upptäcka och då kan du fokusera mer på maten. Dessutom brukar det se betydligt snyggare ut när ett kök går i en och samma stil rakt igenom.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen