Tips inför inredning av ett barnrum

Tips när du ska inreda ett barnrum

Barnrummet är ofta ett rum där man måste tänka lite annorlunda gällande inredning. Ofta kräver det att man våga tänka utanför boxen och kanske inte inkluderar barnrummet i planen man har för resten av hemmet. Detta för att skapa en så barnvänlig och passande design som möjligt för att se till att dina barn trivs i sitt rum.

Beroende på vilken ålder dina barn är i rekommenderar vi att du låter dem vara med i planeringsarbetet. Ofta har barn en bra idé om vad de tycker om och skulle vilja ha i sitt rum, så varför inte ta tillvara på deras insikt?

Skulle du trots detta ha svårigheter med att designa barnrummen i ditt nya hem har vi samlat tre barnfavoriter som du bör överväga här nedan.

Våningssäng – en tidlös klassiker

Oavsett om rummet är för ett barn eller om det ska delas av två syskon är våningssängen en klassiker som de flesta barn uppskattar. Möjligheten att välja om man vill sova uppe eller nere skapar en känsla av äventyr där ingen kväll är den andra lik.

Dessutom är det praktiskt när barnen vill ha vänner över och pyjamaspartyn då du som förälder slipper tänka på extra sovplatser.

Har du brist på utrymme kan en loftsäng vara till fördel då den erbjuder en liknande äventyrsupplevelse som dubbelsängen samtidigt som den optimerar utrymmet som används.

Saccosäck – för mysiga lässtunder

Även saccosäcken är en tidlös klassiker som uppskattas av många generationer. Saccosäcken är ett perfekt mellanting mellan en säng och en fåtölj och eftersom den lätt kan flyttas och anpassas efter behov.

Som barn uppskattade jag personligen långa lässtunder i min saccosäck men de kan användas till att titta på tv, spela TV-spel eller bara ligga och slappa.

Är du intresserad i att köpa en saccosäck rekommenderar vi att du tittar på sittsäckar för barn. Idag finns det nämligen saccosäckar i flera spännande varianter såsom tennisboll, fotboll och mycket mer.

Inred efter tema – personligt rum

Slutligen vill du så klart inreda barnrummet så att det passar ditt barn och hens personlighet. Försök lyfta fram intressen och glöm inte behov, exempelvis ett skrivbord att göra läxorna vid eller en läshörna med böcker och mysig belysning.

Jag föreslår även att du tänker långsiktigt när du inreder ett barnrum. Som bekant växer barn så det knakar, både fysiskt och mentalt, därför är det fördelaktigt att ha ett barnrum som man enkelt kan anpassa efter barnets ålder.

Behöver du ännu fler inredningstips kan vi rekommendera vår guide till Hur du trivs bättre i köket!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen