Vad kostar det att ansöka om bygglov?

Ansöka om bygglov

Ska du bygga nytt, bygga till eller göra omfattande renoveringar behöver du ansöka om ett bygglov. Ansökan skickas till och behandlas av kommunen där byggnationen ska genomföras och måste godkännas innan man inleder arbetet.

Att ansöka om bygglov kan vara ganska komplicerat om man inte kan processen och de olika stegen – vi har nyss gjort det själva och vet precis vad vi pratar om.

Därför anlitar de allra flesta proffs till sina bygglovsansökningar – en så kallad bygglovkonsult. Det är en tjänst man måste betala extra för men i utbyte för en liten kostnad får man en ansökan som görs korrekt och därför har större chans att godkännas.

Hitta en prisvärd bygglovkonsult

Eftersom bygglovkonsulter är något man betalar extra för så varierar priserna för tjänsten ganska mycket. Det finns idag en ledande resurs för priser och olika bygglovsansökningar där du snabbt kan få ett ärligt och anpassat pris baserat på dina behov. Du hittar den kompletta prislistan här: priser för bygglovkonsulter.

Som du kan se kostar olika bygglov olika mycket beroende på hur omfattande arbete man ska utföra. Därför tycker vi alltid att man ska jämföra lite olika priser och lösningar innan man bestämmer sig för vilken tjänst som passar en bäst.

Vi väntar med spänning på vår egen ansökan

Anledningen till att vi rekommenderar just den aktören är för att vi själva har använt dem. Vi planerar nämligen att bygga ut ganska ordentligt i trädgården tills nästa sommar och har därför själva ansökt om bygglov för renoveringen.

Efter att ha granskat priserna och varit i kontakt med företaget besultade vi oss om att använda dem och de var mycket effektiva och lätta att ha att göra med. För ett par dagar sedan skickades vår ansökan officiellt in till kommunen och vi väntar nu på att få ett svar.

Naturligtvis kommer vi hålla er läsare uppdaterade om hur processen fortlöper och så fort vi fått ett godkännande kommer vi börja dela med oss av våra planer.

Har du någonsin ansökt om bygglov? Och hur tycker du att processen gick? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen